Denali tipp, 6190m

2. juuni, kell 20:20 jõudsime Eesti grupiga Põhja-Ameerika kõige kõrgema mäe, Denali otsa. Alaska katuselt paistab lõputu horisont koos võimsa vaatega maailma ühest kõige erilisemast paigast – Alaskalt.

Minu ekspeditsioon Denali tippu kestis 13.5h, millest 9h oli tõusu ja ülejäänud laskumist. Olime arvestanud 21 päevaga ent õnnestusime plaanitust kiiremini, sest olime õnnistatud heade tingimustega. Hea ilmastik saatis meid pea kogu ekspeditsiooni vältel – nii, kui teed olid avatud, kasutasime võimalust. Teadsin ekspeditsiooni alguses, et see saab olema mulle väljakutse.

Ma polnud kunagi talvel telkinud ja olin alustamas oma esimest talvist ekspeditsiooni ühel kõige külmemal mäel, Denalil. Massiivne mägi, suur, kõrge ja ikka omajagu pikalt minna, et tippu puudutada. Olgu mainitud, et 3/4 mäest tuleb kelku koos varustusega kaasa vedada, mis on omaette väljakutse. Lisaks tuleb mäelt kaasa vedada kõik oma prügi ja jäätmed. Nii, et kes iganes seda mäge ette kavatseb võtta, saab selle olemust ise ja otse tunda. Külm, kõrge ja karm.

Alaska on võimas, tohutult. Meie grupp õnnestus 100%, mis on uskumatu – kõik 8 grupiliiget jõudsid läbi tugeva pingutuse ja lahingu Denali tippu. Me tegime head tööd! Aitäh Katrin, Kerttu, Johan, Einar, Argo, Tannar ja Fred. Tugev koosseis viis sihile!

Mägedesse viivad spetsiaalsed suuskadega lennukid, mis on võimelised liustikule maanduma. Pilt on tehtud Denali ekspeditsiooni esimesel päeval.

Ma tänan oma toetajaid, et mu plaani võimalikuks tegite! Koos viisime ellu ja võtsime maailma ühe väga erilise ning keeruka mäetipu. Kummardus taustajõule, eesotsas Fenix Casinole / Fenix Adventurele. Erilised tänud Jane Komp, Ivar Maran, Priit Vungo, Paul Tiisler, Alari Tovstik, Maria Paalma ja Red Bull Estonia, Jürgen Veerme ja Photopoint rent. Aitäh kallis Aivi, et Sa kaasaelajatele läbi otseblogi kogu mu käekäigu kohta huvitavat ja põnevat infot edastasid, see oli väga pühendunult tehtud!

Jagan peagi erinevaid detaile ja muljeid uute postituste näol, et saaksite palju infot, kuidas ja mis ekspeditsiooni aeg toimus ning mida kogesin.

Fenix Adventure | Red Bull Estonia | Jane Komp | Tesler Grupp | Pricon OY | Celeste Kinnisvara | Reinpaul | Ivar Maran | Photopoint Rent | Matkamaailm

Autor

Kaspar Eevald

Jahin siin elus kõike, mis mind ja mu mõtlemist täiustab. Huvitun mõtlemise iseärasustest ning kõigest sellest, mis ratsionaalse mõistuse eesriide taha peitub.

Autor: Kaspar Eevald

Kaspar Eevald

Jahin siin elus kõike, mis mind ja mu mõtlemist täiustab. Huvitun mõtlemise iseärasustest ning kõigest sellest, mis ratsionaalse mõistuse eesriide taha peitub.

Mida siit leiad?

Minu tegemised vabasukeldumises ja spordis, mõned mõtisklused ühiskonna, psühholoogia ja filosoofia teemadel.